De omzet steeg 37% JoJ naar $3 mrd, terwijl de nettowinst steeg van $394 mln in 2kw08 naar $960 mln in 2kw09. De WPA kwam uit op $2,15, maar bevatte wel een bate van $1,03 als gevolg van de verkoop van Saskferco en een last van $0,41 als gevolg van afboeking op de voorraden.

Geschoond komt de WPA uit op $1,53, dat hoger is dan de consensus en onze schatting van $1,45. De Fosfaatdivisie stelde licht teleur met lager dan verwachte verkoopvolumes, echter de gemiddelde verkoopprijs was wel hoger.

De Kaliumdivisie presteerde licht beter dan verwacht. Mosaic benadrukte dat het verwacht dat in het lopende kwartaal de verkoopvolumes zwak zullen blijven bij lagere prijzen, met name voor fosfaat.

Om de prijzen te stimuleren zal Mosaic de productie van kunstmest beperken tot en met mei om de voorraadopbouw te verminderen en de prijzen te ondersteunen.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de verkoopvolumes in fiscaal 4kw09 zullen aantrekken als gevolg van hogere prijzen voor agrarische grondstoffen en verbeterende condities op de kredietmarkt. Mosaic is koopwaardig volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

De omzet steeg 37% JoJ naar $3 mrd, terwijl de nettowinst steeg van $394 mln in 2kw08 naar $960 mln in 2kw09. De WPA kwam uit op $2,15, maar bevatte wel een bate van $1,03 als gevolg van de verkoop van Saskferco en een last van $0,41 als gevolg van afboeking op de voorraden. Geschoond komt de WPA uit op $1,53, dat hoger is dan de consensus en onze schatting van $1,45. De Fosfaatdivisie stelde licht teleur met lager dan verwachte verkoopvolumes, echter de gemiddelde verkoopprijs was wel hoger. De Kaliumdivisie presteerde licht beter dan verwacht. Mosaic benadrukte dat het verwacht dat in het lopende kwartaal de verkoopvolumes zwak zullen blijven bij lagere prijzen, met name voor fosfaat. Om de prijzen te stimuleren zal Mosaic de productie van kunstmest beperken tot en met mei om de voorraadopbouw te verminderen en de prijzen te ondersteunen.Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat de verkoopvolumes in fiscaal 4kw09 zullen aantrekken als gevolg van hogere prijzen voor agrarische grondstoffen en verbeterende condities op de kredietmarkt. Mosaic is koopwaardig volgens Theodoor Gilissen Bankiers.