Ook UCB plaatse de afgelopen week een lening van groot € 250 mln. Volgens de theorie zal een relatief kleine emissie van een bedrijf in een wat moeilijke sector een hoge rente moeten krijgen.

Maar dit soort bedenkingen zijn er op dit moment totaal niet. De vraag was allereerst drie keer zo groot als het aanbod en de rente kon zo beperkt (voor UCB) blijven tot 3,44%.

En dat voor 7 jaar. Een kleine stijging in de inflatie en de investering is nauwelijks rendabel de komende jaren. En dan hebben we het nog niet over het debiteurenrisico.

Ook UCB plaatse de afgelopen week een lening van groot € 250 mln. Volgens de theorie zal een relatief kleine emissie van een bedrijf in een wat moeilijke sector een hoge rente moeten krijgen. Maar dit soort bedenkingen zijn er op dit moment totaal niet. De vraag was allereerst drie keer zo groot als het aanbod en de rente kon zo beperkt (voor UCB) blijven tot 3,44%. En dat voor 7 jaar. Een kleine stijging in de inflatie en de investering is nauwelijks rendabel de komende jaren. En dan hebben we het nog niet over het debiteurenrisico.