De Spaanse rente bereikte het hoogste niveau sinds de oprichting van de eurozone, de Italiaanse ging door de kaap van 6%.

Eén van de factoren die een rol speelt in het verhaal, zijn de verkiezingen die volgende zondag in Griekenland plaatsvinden.

Maar moeten we ons werkelijk zorgen maken over Griekenland, een land met amper 11 miljoen inwoners en een economie die minder dan 10% van die van de VS bedraagt?

Martin Wolf waarschuwt voor een depressie zoals in de jaren 30. De Europese beurzen zijn nochtans in de plus gesloten, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Ook de koers van de euro hield per saldo goed stand.

Tavares NV verhoogt biedprijs op Transics tot 7,5 EUR per aandeel, en 3,35 EUR per warrant

Op 24 april 2012 kondigde Tavares NV haar voornemen aan om een vrijwillig openbaar overnamebod uit te brengen op alle aandelen en warranten uitgegeven door Transics International NV (die nog niet gehouden worden door Tavares NV of met haar verbonden personen), mogelijk gevolgd door een openbaar uitkoopbod (het Bod).

Op heden kondigt Tavares NV, overeenkomstig artikel 8 van het KB op de openbare overnamebiedingen, een verhoging van de Biedprijs en een aanpassing van de voorwaarden van het Bod aan.

(1) De Biedprijs per aandeel wordt verhoogd van 7,10 EUR tot 7,50 EUR en de Biedprijs per warrant van 3,03 EUR tot 3,35 EUR. De verhoogde Biedprijs per aandeel van 7,50 EUR vertegenwoordigt een premie van 9,6% in vergelijking met de slotkoers op 20 april 2012.

(2) De aanvaardingsdrempel, één van de voorwaarden van het Bod, wordt verlaagd van 90% en aangepast naar 75,1% van de stemrechtverlenende effecten.

De voorwaarde van het Bod met betrekking tot de evolutie van de slotkoers van de Bel-20 index blijft ongewijzigd.

Deze verhoging is het gevolg van onderhandelingen tussen de raad van bestuur van Transics International NV en Tavares NV. De raad van bestuur verwelkomt de verhoging van de Biedprijs, die zich situeert binnen de waarderingsvork van 7,4 EUR en 8,4 EUR per Transics International NV aandeel zoals bepaald door KBC Securities NV, aangesteld als onafhankelijk expert en zoals verder uiteengezet in haar verslag.

Gelet op het bovenstaande en rekening houdend met de lage liquiditeit van het Transics International NV aandeel, zal de raad van bestuur van Transics International NV het Bod aanbevelen in de context van haar memorie van antwoord. Verdere verantwoording zal worden opgenomen in de memorie van antwoord.

De Spaanse rente bereikte het hoogste niveau sinds de oprichting van de eurozone, de Italiaanse ging door de kaap van 6%. Eén van de factoren die een rol speelt in het verhaal, zijn de verkiezingen die volgende zondag in Griekenland plaatsvinden. Maar moeten we ons werkelijk zorgen maken over Griekenland, een land met amper 11 miljoen inwoners en een economie die minder dan 10% van die van de VS bedraagt? Martin Wolf waarschuwt voor een depressie zoals in de jaren 30. De Europese beurzen zijn nochtans in de plus gesloten, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. Ook de koers van de euro hield per saldo goed stand. Tavares NV verhoogt biedprijs op Transics tot 7,5 EUR per aandeel, en 3,35 EUR per warrant Op 24 april 2012 kondigde Tavares NV haar voornemen aan om een vrijwillig openbaar overnamebod uit te brengen op alle aandelen en warranten uitgegeven door Transics International NV (die nog niet gehouden worden door Tavares NV of met haar verbonden personen), mogelijk gevolgd door een openbaar uitkoopbod (het Bod). Op heden kondigt Tavares NV, overeenkomstig artikel 8 van het KB op de openbare overnamebiedingen, een verhoging van de Biedprijs en een aanpassing van de voorwaarden van het Bod aan. (1) De Biedprijs per aandeel wordt verhoogd van 7,10 EUR tot 7,50 EUR en de Biedprijs per warrant van 3,03 EUR tot 3,35 EUR. De verhoogde Biedprijs per aandeel van 7,50 EUR vertegenwoordigt een premie van 9,6% in vergelijking met de slotkoers op 20 april 2012. (2) De aanvaardingsdrempel, één van de voorwaarden van het Bod, wordt verlaagd van 90% en aangepast naar 75,1% van de stemrechtverlenende effecten. De voorwaarde van het Bod met betrekking tot de evolutie van de slotkoers van de Bel-20 index blijft ongewijzigd. Deze verhoging is het gevolg van onderhandelingen tussen de raad van bestuur van Transics International NV en Tavares NV. De raad van bestuur verwelkomt de verhoging van de Biedprijs, die zich situeert binnen de waarderingsvork van 7,4 EUR en 8,4 EUR per Transics International NV aandeel zoals bepaald door KBC Securities NV, aangesteld als onafhankelijk expert en zoals verder uiteengezet in haar verslag. Gelet op het bovenstaande en rekening houdend met de lage liquiditeit van het Transics International NV aandeel, zal de raad van bestuur van Transics International NV het Bod aanbevelen in de context van haar memorie van antwoord. Verdere verantwoording zal worden opgenomen in de memorie van antwoord.