Uiteindelijk zal Griekenland gedwongen worden om de eurozone te verlaten. Feldstein waarschuwde al jaren geleden dat de introductie van de euro zonder verdere Europese integratie een plan was dat was gedoemd om te mislukken.

Wat Griekenland betreft: het plan om het deficiet op de begroting over een periode van twee jaar terug te dringen van 12,70% tot onder de 3% lijkt Feldstein een pure fantasie.

Het alternatief is dat Griekenland ofwel buitenlandse hulp gaat vragen, ofwel de eurozone gaat verlaten. Feldstein gelooft dat laatstgenoemd scenario het meest kans op slagen maakt.

Hij is van mening dat Griekenland een 'beleefde' manier gaat zoeken om de eurozone te verlaten. Hoe die er precies gaat uitzien, is vooralsnog onduidelijk. Feldstein merkt op dat het land nog wel even de tijd heeft om dat uit te zoeken.

Op basis van de credit default swaps wordt de kans dat Griekenland binnen een periode van vijf jaar zijn schulden niet meer kan betalen op 22% ingeschat. Een jaar geleden werd die kans nog maar op 16% ingeschat.

Uiteindelijk zal Griekenland gedwongen worden om de eurozone te verlaten. Feldstein waarschuwde al jaren geleden dat de introductie van de euro zonder verdere Europese integratie een plan was dat was gedoemd om te mislukken. Wat Griekenland betreft: het plan om het deficiet op de begroting over een periode van twee jaar terug te dringen van 12,70% tot onder de 3% lijkt Feldstein een pure fantasie. Het alternatief is dat Griekenland ofwel buitenlandse hulp gaat vragen, ofwel de eurozone gaat verlaten. Feldstein gelooft dat laatstgenoemd scenario het meest kans op slagen maakt. Hij is van mening dat Griekenland een 'beleefde' manier gaat zoeken om de eurozone te verlaten. Hoe die er precies gaat uitzien, is vooralsnog onduidelijk. Feldstein merkt op dat het land nog wel even de tijd heeft om dat uit te zoeken. Op basis van de credit default swaps wordt de kans dat Griekenland binnen een periode van vijf jaar zijn schulden niet meer kan betalen op 22% ingeschat. Een jaar geleden werd die kans nog maar op 16% ingeschat.