De waarde van het aandeel gaat omhoog naar USD 71 van USD 54 per aandeel. Oorzaak zijn de sterke resultaten van een fase 2 studie naar een combinatietherapie van sofosbuvir en ledipasvir bij hepatitis C patiënten.

Op korte termijn zien de analisten van ABN Amro de verkopen stijgen voor de hepatitis C franchise van Gilead. Gebaseerd op ons marktmodel voor hepatitis C en prijsaannames voor sofosbuvir/ledipasvir houden zij vast aan onze ramingen voor het marktaandeel voor Gilead in de komende tien jaar.

Hoewel sprake is van een relatief klein onderzoek licht het een tipje van de sluier over de potentiële werkzaamheid van deze combinatietherapie zonder ribavirin.

De behandeltijd is met acht weken veel korter dan de 12 en 24 weken die in fase 3 studies in acht worden genomen. Niet eerder zijn in een periode van acht weken zulke resultaten geboekt.

De werkbaarheid van de combinatietherapie kan pas twaalf weken na het onderzoek onomstotelijk worden aangetoond. Daarop is het nog even wachten omdat de studie nog niet zo vergevorderd is.

Maar na acht weken was 95% van de patiënten genezen, ongeacht of zij eerdere behandelingen tegen hepatitis C hadden ondergaan. In geen van de onderzoeksresultaten is ribavirin opgenomen. ABN Amro is koper.

De waarde van het aandeel gaat omhoog naar USD 71 van USD 54 per aandeel. Oorzaak zijn de sterke resultaten van een fase 2 studie naar een combinatietherapie van sofosbuvir en ledipasvir bij hepatitis C patiënten. Op korte termijn zien de analisten van ABN Amro de verkopen stijgen voor de hepatitis C franchise van Gilead. Gebaseerd op ons marktmodel voor hepatitis C en prijsaannames voor sofosbuvir/ledipasvir houden zij vast aan onze ramingen voor het marktaandeel voor Gilead in de komende tien jaar. Hoewel sprake is van een relatief klein onderzoek licht het een tipje van de sluier over de potentiële werkzaamheid van deze combinatietherapie zonder ribavirin. De behandeltijd is met acht weken veel korter dan de 12 en 24 weken die in fase 3 studies in acht worden genomen. Niet eerder zijn in een periode van acht weken zulke resultaten geboekt. De werkbaarheid van de combinatietherapie kan pas twaalf weken na het onderzoek onomstotelijk worden aangetoond. Daarop is het nog even wachten omdat de studie nog niet zo vergevorderd is. Maar na acht weken was 95% van de patiënten genezen, ongeacht of zij eerdere behandelingen tegen hepatitis C hadden ondergaan. In geen van de onderzoeksresultaten is ribavirin opgenomen. ABN Amro is koper.