Daarbij bleef de stemming in Europa overigens beter dan in de Verenigde Staten.

Het beleidsbepalende comité van de Fed bevestigde nog eens dat voorlopig zal worden doorgegaan met het opkopen van obligaties voor een bedrag van USD 85 miljard per maand.

De formulering veranderde echter enigszins, wat door de markten werd geïnterpreteerd als een mogelijkheid dat de Fed al in december met het afbouwen zou kunnen beginnen.

Daarop stokte de stijging van de Amerikaanse aandelenmarkten, liep de Amerikaanse rente weer wat op en steeg de dollar wat in waarde tegenover de euro.

Daarbij bleef de stemming in Europa overigens beter dan in de Verenigde Staten. Het beleidsbepalende comité van de Fed bevestigde nog eens dat voorlopig zal worden doorgegaan met het opkopen van obligaties voor een bedrag van USD 85 miljard per maand. De formulering veranderde echter enigszins, wat door de markten werd geïnterpreteerd als een mogelijkheid dat de Fed al in december met het afbouwen zou kunnen beginnen. Daarop stokte de stijging van de Amerikaanse aandelenmarkten, liep de Amerikaanse rente weer wat op en steeg de dollar wat in waarde tegenover de euro.