De nettowinst kelderde met 57,5% tot 76 mln EUR (0,21 EUR p.a.). Express werd het hardst geraakt met een omzetdaling van 15,5% en een 81,1% lagere bedrijfswinst.

Een derde van de omzetdaling in deze divisie was te wijten was aan lagere brandstoftoeslagen en munteffecten. Positief is volgens SG Private Banking dat de volumedaling lijkt te stabiliseren sinds februari en dat de kostenbesparingen voorlopen op schema.

Bij Post daalde de omzet (-2,2%) slechts licht. De daling van de geadresseerde postvolumes in Nederland (-3,7%) werd grotendeels gecompenseerd door groei in het buitenland.

De bedrijfswinst bij Post daalde met ongeveer een kwart. De nettoschuld stabiliseerde op hetzelfde niveau als eind vorig jaar. De marktomstandigheden voor TNT zijn erg moeilijk en zullen dat nog enige tijd blijven.

SG Private Banking blijft echter geloven in winstherstel voor het bedrijf. De analisten van de bank verlagen de winstschattingen licht, maar behouden het koopadvies en koersdoel.

De nettowinst kelderde met 57,5% tot 76 mln EUR (0,21 EUR p.a.). Express werd het hardst geraakt met een omzetdaling van 15,5% en een 81,1% lagere bedrijfswinst. Een derde van de omzetdaling in deze divisie was te wijten was aan lagere brandstoftoeslagen en munteffecten. Positief is volgens SG Private Banking dat de volumedaling lijkt te stabiliseren sinds februari en dat de kostenbesparingen voorlopen op schema. Bij Post daalde de omzet (-2,2%) slechts licht. De daling van de geadresseerde postvolumes in Nederland (-3,7%) werd grotendeels gecompenseerd door groei in het buitenland. De bedrijfswinst bij Post daalde met ongeveer een kwart. De nettoschuld stabiliseerde op hetzelfde niveau als eind vorig jaar. De marktomstandigheden voor TNT zijn erg moeilijk en zullen dat nog enige tijd blijven. SG Private Banking blijft echter geloven in winstherstel voor het bedrijf. De analisten van de bank verlagen de winstschattingen licht, maar behouden het koopadvies en koersdoel.