In dit klimaat zullen aandelen het significant beter doen dan obligaties, en zullen typische yield-beleggingen (obligaties, vastgoed, dividendaandelen) het onderspit delven ten koste van cyclische, op groei gerichte aandelen.

De beweging die eind april al werd ingezet - van stabiele, inkomen genererende maar duur geworden aandelen richting cyclische aandelen die groei bieden tegen een redelijke prijs - heeft de potentie om een structureel karakter te krijgen.

Behalve de waarderingen en de relatieve onderwegingen in beleggingsportefeuilles is er nog een aantal redenen. Zo is de trend in de economische verrassingsindicator van de tien grootste volwassen economieën weer stijgende.

Historisch gezien is er een sterke correlatie tussen deze indicator en de relatieve performance van cyclische sectoren. Ook de steilere rentecurves zijn positief. Tot slot is het winstmomentum van cyclische ten opzichte van defensieve sectoren recent weer positief geworden.

Markten zijn de afgelopen jaren verslaafd geraakt aan 'easy money' en het vooruitzicht te moeten afkicken kan wel eens het einde betekenen van 'the search for yield', en het begin van 'the next normal'.

In dit klimaat zullen aandelen het significant beter doen dan obligaties, en zullen typische yield-beleggingen (obligaties, vastgoed, dividendaandelen) het onderspit delven ten koste van cyclische, op groei gerichte aandelen. De beweging die eind april al werd ingezet - van stabiele, inkomen genererende maar duur geworden aandelen richting cyclische aandelen die groei bieden tegen een redelijke prijs - heeft de potentie om een structureel karakter te krijgen. Behalve de waarderingen en de relatieve onderwegingen in beleggingsportefeuilles is er nog een aantal redenen. Zo is de trend in de economische verrassingsindicator van de tien grootste volwassen economieën weer stijgende. Historisch gezien is er een sterke correlatie tussen deze indicator en de relatieve performance van cyclische sectoren. Ook de steilere rentecurves zijn positief. Tot slot is het winstmomentum van cyclische ten opzichte van defensieve sectoren recent weer positief geworden. Markten zijn de afgelopen jaren verslaafd geraakt aan 'easy money' en het vooruitzicht te moeten afkicken kan wel eens het einde betekenen van 'the search for yield', en het begin van 'the next normal'.