Dit heeft volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay een positieve impact uitgeoefend op de beurzen.

Trouwens, de gezonde financiële situatie van de ondernemingen werd reeds in de laatste resultatenseizoen bevestigd.

De markten worden dus heen en weer geslingerd tussen de weinig bemoedigende macro situatie, de interventies van de overheden en de door de band nog steeds bemoedigende bedrijfsresultaten.

Deze context zet Christophe Van Canneyt er vooralsnog toe aan voorzichtig te blijven, en te opteren voor een goede diversificatie van onze aandeleninvesteringen in afwachting van een betere visibiliteit op de evolutie van een aantal risico's. Toch blijven aandelen op langere termijn een aantrekkelijke investering t.o.v. andere activaklassen.

Centrale banken houden basisrente op historisch laag niveau

De centrale banken houden hun basisrente op een historisch laag niveau en blijven bereid om extra steun te bieden.

In aanvulling van bedrijfsobligaties van goede kwaliteit op langere looptijd (> 5 jaar), raadt Christophe Van Canneyt aan beperkte posities in hoogrentende obligaties op korte termijn (2 jaar) in te nemen, alsmede enkele posities in senior bancair papier, achtergestelde obligaties van verzekeraars, obligaties van de PIIGS en obligaties van groeilanden.

Teneinde de obligatierendementen verder te verbeteren en tevens bescherming tegen een verheviging van de crisis te bekomen raadt Christophe Van Canneyt een diversifficatie in non-euro deviezen aan. Het goud blijft een interessante diversificatie.

Dit heeft volgens Christophe Van Canneyt van Bank Puilaetco Dewaay een positieve impact uitgeoefend op de beurzen. Trouwens, de gezonde financiële situatie van de ondernemingen werd reeds in de laatste resultatenseizoen bevestigd. De markten worden dus heen en weer geslingerd tussen de weinig bemoedigende macro situatie, de interventies van de overheden en de door de band nog steeds bemoedigende bedrijfsresultaten. Deze context zet Christophe Van Canneyt er vooralsnog toe aan voorzichtig te blijven, en te opteren voor een goede diversificatie van onze aandeleninvesteringen in afwachting van een betere visibiliteit op de evolutie van een aantal risico's. Toch blijven aandelen op langere termijn een aantrekkelijke investering t.o.v. andere activaklassen.Centrale banken houden basisrente op historisch laag niveau De centrale banken houden hun basisrente op een historisch laag niveau en blijven bereid om extra steun te bieden. In aanvulling van bedrijfsobligaties van goede kwaliteit op langere looptijd (> 5 jaar), raadt Christophe Van Canneyt aan beperkte posities in hoogrentende obligaties op korte termijn (2 jaar) in te nemen, alsmede enkele posities in senior bancair papier, achtergestelde obligaties van verzekeraars, obligaties van de PIIGS en obligaties van groeilanden. Teneinde de obligatierendementen verder te verbeteren en tevens bescherming tegen een verheviging van de crisis te bekomen raadt Christophe Van Canneyt een diversifficatie in non-euro deviezen aan. Het goud blijft een interessante diversificatie.