Volgens Einhorn kan dit verschillende gevolgen hebben: een melt-up of een melt-down van de markten, waarbij het niet is uitgesloten dat beide scenario's elkaar kunnen opvolgen. Hij steekt in dat verband een beschuldigende vinger uit naar FED-voorman Ben Bernanke.

In de afgelopen maanden zijn de koersen steeds sneller gaan stijgen, met als gevolg dat we eigenlijk in een oververkochte situatie zijn beland. De Amerikaanse centrale bank heeft de markten met goedkoop geld overspoeld, waardoor de markten in een overdrijvingsfase zijn beland.

Volgens Einhorn kan dit verschillende gevolgen hebben: een melt-up of een melt-down van de markten, waarbij het niet is uitgesloten dat beide scenario's elkaar kunnen opvolgen. Hij steekt in dat verband een beschuldigende vinger uit naar FED-voorman Ben Bernanke. In de afgelopen maanden zijn de koersen steeds sneller gaan stijgen, met als gevolg dat we eigenlijk in een oververkochte situatie zijn beland. De Amerikaanse centrale bank heeft de markten met goedkoop geld overspoeld, waardoor de markten in een overdrijvingsfase zijn beland.