S&P weigerde volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanvankelijk commentaar te geven, maar kwam 's avonds inderdaad met ratingverlagingen voor negen landen.

De 10-jaars rente van Duitsland zakte hierdoor voor het eerst sinds half november weer tot onder de 1,8%.

De koersen van de 5- en de 30-jaars Duitse staatsobligaties liepen flink op, waardoor de rente voor beide looptijden daalde met 10 basispunten naar een nieuw laagterecord (resp. 0,73% en 2,33%).

De risico-opslagen op de 10-jaars rente van de diverse Europese landen zijn deze week allemaal gedaald, maar lieten middag weer een stijging zien.

S&P weigerde volgens Theodoor Gilissen Bankiers aanvankelijk commentaar te geven, maar kwam 's avonds inderdaad met ratingverlagingen voor negen landen. De 10-jaars rente van Duitsland zakte hierdoor voor het eerst sinds half november weer tot onder de 1,8%. De koersen van de 5- en de 30-jaars Duitse staatsobligaties liepen flink op, waardoor de rente voor beide looptijden daalde met 10 basispunten naar een nieuw laagterecord (resp. 0,73% en 2,33%). De risico-opslagen op de 10-jaars rente van de diverse Europese landen zijn deze week allemaal gedaald, maar lieten middag weer een stijging zien.