Zowel de Europese aandelenmarkten, als de obligatiemarkten stegen.

In afwachting van de persconferentie van Draghi stonden de koersen in de eerste helft van de week nog onder druk.

De oplopende spanningen in Oekraïne waren daar volgens ABN Amro de belangrijkste oorzaak voor. Toen president Poetin op woensdag een opening voor diplomatiek overleg maakte brak de zon enigszins door op de aandelenmarkten.

Ook Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, leverde een positieve bijdrage aan de stemming op de beurzen door in een toespraak voor het congres de risico's, die de Amerikaanse economie bedreigen (geopolitiek en binnenlandse huizenmarkt), te belichten.

Dat werd opgevat als een signaal dat het nog geruime tijd kan duren voor de Amerikaanse rente zal worden verhoogd.

Zowel de Europese aandelenmarkten, als de obligatiemarkten stegen. In afwachting van de persconferentie van Draghi stonden de koersen in de eerste helft van de week nog onder druk. De oplopende spanningen in Oekraïne waren daar volgens ABN Amro de belangrijkste oorzaak voor. Toen president Poetin op woensdag een opening voor diplomatiek overleg maakte brak de zon enigszins door op de aandelenmarkten. Ook Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, leverde een positieve bijdrage aan de stemming op de beurzen door in een toespraak voor het congres de risico's, die de Amerikaanse economie bedreigen (geopolitiek en binnenlandse huizenmarkt), te belichten. Dat werd opgevat als een signaal dat het nog geruime tijd kan duren voor de Amerikaanse rente zal worden verhoogd.