Bewijs van de toegenomen nervositeit is de uitbundige reactie donderdag op de wereldwijde aandelen beurzen, toen bekend werd gemaakt dat de Republikeinen het Witte Huis een aanbod hebben gedaan om tot een akkoord te komen.

Hun voorstel was om het schuldenplafond met zes weken op te rekken. Door de deadline uit te stellen - zo was de gedachte - zouden de partijen meer tijd hebben om tot een compromis te komen.

De Amerikaanse president Barack Obama heeft aangegeven best een voorstel voor een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond te willen tekenen, mits de Republikeinen daar geen eisen aan verbinden. Uiteindelijk werd het voorstel afgewezen.

Bewijs van de toegenomen nervositeit is de uitbundige reactie donderdag op de wereldwijde aandelen beurzen, toen bekend werd gemaakt dat de Republikeinen het Witte Huis een aanbod hebben gedaan om tot een akkoord te komen. Hun voorstel was om het schuldenplafond met zes weken op te rekken. Door de deadline uit te stellen - zo was de gedachte - zouden de partijen meer tijd hebben om tot een compromis te komen. De Amerikaanse president Barack Obama heeft aangegeven best een voorstel voor een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond te willen tekenen, mits de Republikeinen daar geen eisen aan verbinden. Uiteindelijk werd het voorstel afgewezen.