*De westerse economieën genieten de steun van de opkomende economieën en profiteren van steeds lagere interestvoeten.

*Duitsland, waar het herstel volop aan de gang is, zou opnieuw als locomotief kunnen optreden.

*We stellen momenteel geen instorting van het consumentenvertrouwen vast in Spanje, Italië en Portugal, ondanks de invoering van strenge besparingsmaatregelen.

*De forse voorraadverminderingen, die meestal een grote rol spelen bij het begin van een recessie, zullen zich de komende maanden niet opnieuw voordoen. De voorraden werden wereldwijd sterk verminderd tijdens de recessie en vereisen dus geen nieuwe aanpassing met mogelijk rampzalige gevolgen voor de economie.

*Na hun forse daling van 2008/2009 bevinden de investeringen van de bedrijven en van de woningbouw zich momenteel op een zeer laag niveau. De winsten zijn zeer snel teruggekeerd, zodat de bedrijven aangespoord zullen worden om te investeren.

*De demografie in België is dynamisch (+90.490 inwoners in 2008), wat niet alleen de consumptie zal stimuleren, maar ook de bouw van woningen en scholen.

*De westerse economieën genieten de steun van de opkomende economieën en profiteren van steeds lagere interestvoeten. *Duitsland, waar het herstel volop aan de gang is, zou opnieuw als locomotief kunnen optreden. *We stellen momenteel geen instorting van het consumentenvertrouwen vast in Spanje, Italië en Portugal, ondanks de invoering van strenge besparingsmaatregelen. *De forse voorraadverminderingen, die meestal een grote rol spelen bij het begin van een recessie, zullen zich de komende maanden niet opnieuw voordoen. De voorraden werden wereldwijd sterk verminderd tijdens de recessie en vereisen dus geen nieuwe aanpassing met mogelijk rampzalige gevolgen voor de economie. *Na hun forse daling van 2008/2009 bevinden de investeringen van de bedrijven en van de woningbouw zich momenteel op een zeer laag niveau. De winsten zijn zeer snel teruggekeerd, zodat de bedrijven aangespoord zullen worden om te investeren. *De demografie in België is dynamisch (+90.490 inwoners in 2008), wat niet alleen de consumptie zal stimuleren, maar ook de bouw van woningen en scholen.