Gevolg was dat de spread tussen de Duitse staatsobligaties en die uit de Europese periferie opnieuw toenam. De vrees voor wanbetalingen door Europese landen nam opnieuw toe.

Een dag later - we spreken dan over woensdag - was die vrees echter al weer verdwenen. Volgens de analisten wijst dat op een toenemende nervositeit op de financiële markten.

De markten kunnen pijlsnel snel van optimisme naar pessimisme overschakelen en omgekeerd. Dat maakt het er voor de beleggers echter niet makkelijker op, de fluctuaties in de koersen zijn onmogelijk te voorspellen.

Gevolg was dat de spread tussen de Duitse staatsobligaties en die uit de Europese periferie opnieuw toenam. De vrees voor wanbetalingen door Europese landen nam opnieuw toe. Een dag later - we spreken dan over woensdag - was die vrees echter al weer verdwenen. Volgens de analisten wijst dat op een toenemende nervositeit op de financiële markten. De markten kunnen pijlsnel snel van optimisme naar pessimisme overschakelen en omgekeerd. Dat maakt het er voor de beleggers echter niet makkelijker op, de fluctuaties in de koersen zijn onmogelijk te voorspellen.