Daarbij zal het economisch herstel in Europa, zowel in de periferie als in het noorden, ervoor zorgen dat de betekenis van rechtse populisten zal afnemen.

Enkele hoofdpunten uit het rapport:

• Markt volatiliteit als gevolg van de uitkomst van de Europese verkiezingen zal maar kort duren omdat het economisch herstel in Europa doorgaat. Daarbij kan winst van euro-sceptische partijen via een zwakkere euro ook weer zorgen voor hogere bedrijfsresultaten.

• De invloed van rechtse populisten zal afnemen dankzij het economische herste. In Spanje bijvoorbeeld stijgt de export en neemt de werkloosheid af en Von Engelbrecht verwacht binnenkort positieve signalen voor de werkeloosheid in geheel Europa.

• Het herstel is het bewijs dat de harde hervormingen werken en het is van belang dat overheden niet achterover gaan leunen nu de eerste successen worden geboekt.

• Duitsland zal dit jaar weer sneller groeien dan de eurozone als geheel en kan via de sterke exportsector verder profiteren van het economisch herstel. Daarbij staat de koerswinstverhouding van de DAX onder het historisch gemiddelde en op een bijna-record discount tegenover andere Europese markten.

Daarbij zal het economisch herstel in Europa, zowel in de periferie als in het noorden, ervoor zorgen dat de betekenis van rechtse populisten zal afnemen. Enkele hoofdpunten uit het rapport: • Markt volatiliteit als gevolg van de uitkomst van de Europese verkiezingen zal maar kort duren omdat het economisch herstel in Europa doorgaat. Daarbij kan winst van euro-sceptische partijen via een zwakkere euro ook weer zorgen voor hogere bedrijfsresultaten. • De invloed van rechtse populisten zal afnemen dankzij het economische herste. In Spanje bijvoorbeeld stijgt de export en neemt de werkloosheid af en Von Engelbrecht verwacht binnenkort positieve signalen voor de werkeloosheid in geheel Europa. • Het herstel is het bewijs dat de harde hervormingen werken en het is van belang dat overheden niet achterover gaan leunen nu de eerste successen worden geboekt. • Duitsland zal dit jaar weer sneller groeien dan de eurozone als geheel en kan via de sterke exportsector verder profiteren van het economisch herstel. Daarbij staat de koerswinstverhouding van de DAX onder het historisch gemiddelde en op een bijna-record discount tegenover andere Europese markten.