Ook is de problematische CDO-portefeuille naar bijna nul afgewaardeerd. KBC kreeg de afgelopen week op de beurs zware klappen te verduren. Het aandeel kelderde fors na zorgen over de balans en resultaten. De koersreactie was in de ogen van ABN Amro enigzins overdreven.

Positief wat de analisten van de bank betreft is het terugbrengen van de CDO-portefeuille naar nul. Deze kredietportefeuille was de zwakste schakel van KBC. De kapitaalinjectie vermindert daarnaast speculatie over de balans.

Desondanks blijven de marktcondities voor KBC uitdagend, zo concludeert volgens ABN Amro uit de trading update die eveneens naar buiten werd gebracht.

De onderliggende resultaten in het vierde kwartaal waren zwak, terwijl de economische condities in de regio Oost-Europa geen snel herstel indiceren.

Ook is de problematische CDO-portefeuille naar bijna nul afgewaardeerd. KBC kreeg de afgelopen week op de beurs zware klappen te verduren. Het aandeel kelderde fors na zorgen over de balans en resultaten. De koersreactie was in de ogen van ABN Amro enigzins overdreven.Positief wat de analisten van de bank betreft is het terugbrengen van de CDO-portefeuille naar nul. Deze kredietportefeuille was de zwakste schakel van KBC. De kapitaalinjectie vermindert daarnaast speculatie over de balans.Desondanks blijven de marktcondities voor KBC uitdagend, zo concludeert volgens ABN Amro uit de trading update die eveneens naar buiten werd gebracht. De onderliggende resultaten in het vierde kwartaal waren zwak, terwijl de economische condities in de regio Oost-Europa geen snel herstel indiceren.