De bekende analist en goudkever Eric Sprott heeft een open brief geschreven aan The World Gold Council. Volgens Sprott wordt de markt bewust misleid met de cijfers over de situatie op de goudmarkt. Het onevenwicht tussen (fysieke) vraag en aanbod wordt momenteel niet weerspiegeld niet in de goudprijs.

Daardoor wordt het voor de goudmijnbedrijven steeds moeilijker om op een gezonde manier te blijven functioneren. Sprott zou graag willen weten wat er precies aan de hand is op de goudmarkt, iets wat duizenden andere beleggers eveneens wel zal interesseren.

De bekende analist en goudkever Eric Sprott heeft een open brief geschreven aan The World Gold Council. Volgens Sprott wordt de markt bewust misleid met de cijfers over de situatie op de goudmarkt. Het onevenwicht tussen (fysieke) vraag en aanbod wordt momenteel niet weerspiegeld niet in de goudprijs. Daardoor wordt het voor de goudmijnbedrijven steeds moeilijker om op een gezonde manier te blijven functioneren. Sprott zou graag willen weten wat er precies aan de hand is op de goudmarkt, iets wat duizenden andere beleggers eveneens wel zal interesseren.