Takeshi Fujimaki, in een vorig leven managing director bij Morgan Guarantee Trust Co., is er in Japan sprake van een onvervalste zeepbel die zich aan het vormen is. Vroeg of laat zal dit leiden tot paniek op de markt omdat de beleggers zullen vrezen dat Japan de schulden niet zal kunnen terugbetalen.

Bovendien is er de inflatie. Die zal stijgen van 1,30% in het fiscaal jaar dat in april 2014 begint, om twaalf maanden later op te lopen tot 1,90%. Inflatie is echter moeilijk onder controle te houden en vroeg of laat zal de centrale haar controle verliezen. Waarna de inflatie door het dak zal vliegen.

Takeshi Fujimaki, in een vorig leven managing director bij Morgan Guarantee Trust Co., is er in Japan sprake van een onvervalste zeepbel die zich aan het vormen is. Vroeg of laat zal dit leiden tot paniek op de markt omdat de beleggers zullen vrezen dat Japan de schulden niet zal kunnen terugbetalen. Bovendien is er de inflatie. Die zal stijgen van 1,30% in het fiscaal jaar dat in april 2014 begint, om twaalf maanden later op te lopen tot 1,90%. Inflatie is echter moeilijk onder controle te houden en vroeg of laat zal de centrale haar controle verliezen. Waarna de inflatie door het dak zal vliegen.