Bij Phoenix Solar AG is Chief Executive Officer Andreas Haenel zeer optimistisch over de marktvooruitzichten. De specialist in zonne-energie gaat er van uit dat de vraag in 2011 even groot zal zijn als in 2010.

Uitgangspunt is daarbij dat de producenten hun prijzen kunnen laten zakken aan hetzelfde tempo als de subsidies van de overheid worden gereduceerd. Het waren die subsidies die de vraag in de voorbije jaren aangezwengeld hebben.

De Duitse markt voor zonne-energie kan 7000 megawatt per jaar bedragen, zo denkt Haenel. Dat betekent een capaciteitsverdubbeling ten opzichte van de huidige situatie.

In de komende jaren zal er bovendien in landen als Frankrijk, Italië, Japan en de Verenigde Staten in totaal voor meer dan 1000 megawatt of 1 gigawatt aan nieuwe capaciteit bijkomen. Duitsland haalt al 10% van zijn elektriciteitsverbruik uit zonne-energie, waar dat in Beieren zelfs al 25% is.

Bij Phoenix Solar AG is Chief Executive Officer Andreas Haenel zeer optimistisch over de marktvooruitzichten. De specialist in zonne-energie gaat er van uit dat de vraag in 2011 even groot zal zijn als in 2010. Uitgangspunt is daarbij dat de producenten hun prijzen kunnen laten zakken aan hetzelfde tempo als de subsidies van de overheid worden gereduceerd. Het waren die subsidies die de vraag in de voorbije jaren aangezwengeld hebben. De Duitse markt voor zonne-energie kan 7000 megawatt per jaar bedragen, zo denkt Haenel. Dat betekent een capaciteitsverdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. In de komende jaren zal er bovendien in landen als Frankrijk, Italië, Japan en de Verenigde Staten in totaal voor meer dan 1000 megawatt of 1 gigawatt aan nieuwe capaciteit bijkomen. Duitsland haalt al 10% van zijn elektriciteitsverbruik uit zonne-energie, waar dat in Beieren zelfs al 25% is.