Apple en Samsung domineren het bovenste stuk van die markt en daar is de groeivertraging het sterkst voelbaar. De huidige marktleiders worden geconfronteerd met de opkomst van nieuwkomers als Huawei en ZTE, die steeds meer ervaring opdoen op de markt.

Deze Chinese bedrijven slagen er in om kwalitatief behoorlijke smartphones goedkoop te verkopen. Samsung maakte onlangs een tegenvallende guidance bekend, waardoor de koers van het aandeel in vrije val ging. Vraag is nu of Samsung dezelfde weg als Apple zal inslaan.

Apple en Samsung domineren het bovenste stuk van die markt en daar is de groeivertraging het sterkst voelbaar. De huidige marktleiders worden geconfronteerd met de opkomst van nieuwkomers als Huawei en ZTE, die steeds meer ervaring opdoen op de markt. Deze Chinese bedrijven slagen er in om kwalitatief behoorlijke smartphones goedkoop te verkopen. Samsung maakte onlangs een tegenvallende guidance bekend, waardoor de koers van het aandeel in vrije val ging. Vraag is nu of Samsung dezelfde weg als Apple zal inslaan.