Voor het eerst zijn er ook tekenen dat de groeisnelheid van het gestandaardiseerde USB-segment in de gevestigde markten zou kunnen vertragen.

Daar bovenop heeft de voortdurende prijsdruk vanwege de Chinese concurrenten van het bedrijf een significante impact gehad op de door de onderneming verwachte verkoop van USB-modems.

De onderneming is de mening toegedaan dat de verkoopspraktijken van deze Chinese concurrenten illegaal waren en zijn volgens de EU-wetgeving.

De Europese Commissie heeft anti-dumping en 'safeguard' onderzoeken geopend naar de import uit China van WWAN-modems, en dit met onmiddellijke registratie op 30 juni.

Bijkomend heeft de onderneming in augustus bij de Europese Commissie een anti-subsidie-klacht ingediend.

De Europese Commissie behandelt momenteel alle klachten. Option blijft ervan overtuigd dat het van groot belang is voor Europa om te waken over een competitieve omgeving waarbinnen eerlijke handelspraktijken en respect voor relevante wetgeving de belangen beschermen van alle partijen die in de markt actief zijn.

Voor het eerst zijn er ook tekenen dat de groeisnelheid van het gestandaardiseerde USB-segment in de gevestigde markten zou kunnen vertragen. Daar bovenop heeft de voortdurende prijsdruk vanwege de Chinese concurrenten van het bedrijf een significante impact gehad op de door de onderneming verwachte verkoop van USB-modems. De onderneming is de mening toegedaan dat de verkoopspraktijken van deze Chinese concurrenten illegaal waren en zijn volgens de EU-wetgeving. De Europese Commissie heeft anti-dumping en 'safeguard' onderzoeken geopend naar de import uit China van WWAN-modems, en dit met onmiddellijke registratie op 30 juni. Bijkomend heeft de onderneming in augustus bij de Europese Commissie een anti-subsidie-klacht ingediend. De Europese Commissie behandelt momenteel alle klachten. Option blijft ervan overtuigd dat het van groot belang is voor Europa om te waken over een competitieve omgeving waarbinnen eerlijke handelspraktijken en respect voor relevante wetgeving de belangen beschermen van alle partijen die in de markt actief zijn.