Die alarmsignalen kunnen beter niet genegeerd worden, want ze lijken de voorbode van meer van hetzelfde dat op komst is. Het is niet abnormaal dat eerst de meer risicovolle segmenten van de markt door een correctie getroffen worden, waarna de brede markt volgt.

Richard Sega, chief investment officer bij investment manager Conning, wijst er op dat de koersen van junk bonds in de afgelopen weken sterk zijn gedaald. Daarmee lijkt alvast de recordrace op het meest risicovolle gedeelte van de obligatiemarkt te zijn begonnen, het is nu wachten of de rest van de obligatiemarkt zal volgen.

Die alarmsignalen kunnen beter niet genegeerd worden, want ze lijken de voorbode van meer van hetzelfde dat op komst is. Het is niet abnormaal dat eerst de meer risicovolle segmenten van de markt door een correctie getroffen worden, waarna de brede markt volgt. Richard Sega, chief investment officer bij investment manager Conning, wijst er op dat de koersen van junk bonds in de afgelopen weken sterk zijn gedaald. Daarmee lijkt alvast de recordrace op het meest risicovolle gedeelte van de obligatiemarkt te zijn begonnen, het is nu wachten of de rest van de obligatiemarkt zal volgen.