De cijfers zijn afkomstig van Dealogic, wat betekent dat ze betrouwbaar geacht mogen worden. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een stijging met meer dan 50%. Dit jaar zijn junk bonds goed voor ongeveer 10% van het totaal aantal deals op de kredietmarkt.

Dat marktaandeel ligt ongeveer een derde hoger dan vorig jaar zelfde tijd. De markt voor junk bonds dreigt echter in de problemen te raken door de stijging van de rente in de Verenigde Staten.

De koersen van de al uitstaande obligaties kunnen kelderen, terwijl de uitgifte van nieuwe obligaties bemoeilijk wordt door de concurrentie van staatsobligaties.

De cijfers zijn afkomstig van Dealogic, wat betekent dat ze betrouwbaar geacht mogen worden. Ten opzichte van vorig jaar is er sprake van een stijging met meer dan 50%. Dit jaar zijn junk bonds goed voor ongeveer 10% van het totaal aantal deals op de kredietmarkt. Dat marktaandeel ligt ongeveer een derde hoger dan vorig jaar zelfde tijd. De markt voor junk bonds dreigt echter in de problemen te raken door de stijging van de rente in de Verenigde Staten. De koersen van de al uitstaande obligaties kunnen kelderen, terwijl de uitgifte van nieuwe obligaties bemoeilijk wordt door de concurrentie van staatsobligaties.