ASML verdient goed aan de sterk aangepaste ArF-machines, die bovendien intensiever moeten worden gebruikt.

Die aanpassingen leiden ook tot een toenemende vraag naar software, waar ASML hoge marges op haalt. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat die trend doorzet: hogere gemiddelde verkoopprijzen en hogere marges op langere termijn.

Daarnaast kost de ontwikkeling van EUV nog geld en drukt het de marge. Op termijn zal dat ook verbeteren. Daardoor is het concern in staat om in de komende vijf jaar een gemiddelde jaarlijkse winstgroei van 25 à 30% te behalen. Het advies aanbevolen blijft gehandhaafd.

ASML verdient goed aan de sterk aangepaste ArF-machines, die bovendien intensiever moeten worden gebruikt. Die aanpassingen leiden ook tot een toenemende vraag naar software, waar ASML hoge marges op haalt. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat die trend doorzet: hogere gemiddelde verkoopprijzen en hogere marges op langere termijn. Daarnaast kost de ontwikkeling van EUV nog geld en drukt het de marge. Op termijn zal dat ook verbeteren. Daardoor is het concern in staat om in de komende vijf jaar een gemiddelde jaarlijkse winstgroei van 25 à 30% te behalen. Het advies aanbevolen blijft gehandhaafd.