Deze situatie doet zich niet alleen in Europa voor, maar ook in de Verenigde Staten. Dinsdag, de dag na Memorial Day, werd geen enkele bedrijfsobligatie uitgegeven, tegenover emissies voor een bedrag van 2,20 miljard dollar op dezelfde dag 12 maanden geleden.

In Europa werd toch nog 1,35 miljard euro opgehaald, tegenover 6,50 miljard euro twaalf maanden geleden. Toch is het een onmiskenbaar feit dat de markt voor bedrijfsobligaties een paar flinke stappen achteruit moet zetten.

In mei werden wereldwijd nog voor 70 miljard dollar aan bedrijfsobligaties uitgegeven en dat was maar de helft van het bedrag dat wereldwijd werd opgehaald. Bovendien was het bedrag het laagste sinds augustus 2003.

Lon Erickson, managing director bij Thornburg Investment Management in Santa Fe, gelooft dat de situatie niet zo snel gaat verbeteren. Er is veel onzekerheid op de markt en dus gedraagt iedereen zich erg voorzichtig.

Deze situatie doet zich niet alleen in Europa voor, maar ook in de Verenigde Staten. Dinsdag, de dag na Memorial Day, werd geen enkele bedrijfsobligatie uitgegeven, tegenover emissies voor een bedrag van 2,20 miljard dollar op dezelfde dag 12 maanden geleden. In Europa werd toch nog 1,35 miljard euro opgehaald, tegenover 6,50 miljard euro twaalf maanden geleden. Toch is het een onmiskenbaar feit dat de markt voor bedrijfsobligaties een paar flinke stappen achteruit moet zetten. In mei werden wereldwijd nog voor 70 miljard dollar aan bedrijfsobligaties uitgegeven en dat was maar de helft van het bedrag dat wereldwijd werd opgehaald. Bovendien was het bedrag het laagste sinds augustus 2003. Lon Erickson, managing director bij Thornburg Investment Management in Santa Fe, gelooft dat de situatie niet zo snel gaat verbeteren. Er is veel onzekerheid op de markt en dus gedraagt iedereen zich erg voorzichtig.