Als vervolg hierop werd vorige vrijdag week ook de kredietwaardigheid van de Bank Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Waterschapsbank en ING verlaagd.

De financiële markten reageerden volgens ABN Amro nauwelijks. Na de bekendmaking is de rente op tienjarige Nederlandse staatsobligaties met een halve basispunt (0,005%) meer gestegen dan vergelijkbaar Duits papier.

Dat wijst er volgens ABN Amro op dat een lagere rating al door de markten was ingeprijsd. De Nederlandse rentes lagen al in de buurt van die op Oostenrijkse staatsobligaties. Dat land had al een AA+ gekregen van S&P.

Als vervolg hierop werd vorige vrijdag week ook de kredietwaardigheid van de Bank Nederlandse Gemeenten, Nederlandse Waterschapsbank en ING verlaagd. De financiële markten reageerden volgens ABN Amro nauwelijks. Na de bekendmaking is de rente op tienjarige Nederlandse staatsobligaties met een halve basispunt (0,005%) meer gestegen dan vergelijkbaar Duits papier. Dat wijst er volgens ABN Amro op dat een lagere rating al door de markten was ingeprijsd. De Nederlandse rentes lagen al in de buurt van die op Oostenrijkse staatsobligaties. Dat land had al een AA+ gekregen van S&P.