De vlucht van beleggers uit Spaanse en Italiaanse obligaties is ons inziens ingegeven door het gebrek aan voortgang inzake een oplossing op Europees niveau. Sentiment lijkt hierbij een overheersende rol te spelen.

De fundamentele situatie is onveranderd. Daarom acht ABN Amro de schuldencrisis nog altijd beheersbaar. Uiteindelijk zullen de beleidsbepalers doen wat nodig is omdat de risico's bij falen simpelweg te groot zijn.

Desalniettemin is snel en besluitvaardig handelen dringend noodzakelijk. Er moet snel een besluit genomen worden over financiële hulp aan Griekenland, al dan niet met behulp van de private sector, en zeker op redelijke voorwaarden.

De vlucht van beleggers uit Spaanse en Italiaanse obligaties is ons inziens ingegeven door het gebrek aan voortgang inzake een oplossing op Europees niveau. Sentiment lijkt hierbij een overheersende rol te spelen. De fundamentele situatie is onveranderd. Daarom acht ABN Amro de schuldencrisis nog altijd beheersbaar. Uiteindelijk zullen de beleidsbepalers doen wat nodig is omdat de risico's bij falen simpelweg te groot zijn. Desalniettemin is snel en besluitvaardig handelen dringend noodzakelijk. Er moet snel een besluit genomen worden over financiële hulp aan Griekenland, al dan niet met behulp van de private sector, en zeker op redelijke voorwaarden.