Daarvan was 2 tot 3% afkomstig van de opening van nieuwe winkels, 1 tot 2% inflatie en 0,50 tot 1% van een betere volume-prijsverhouding.

Marc Leemans van Bank Degroof rekent op een iets tragere groei bij de wholesale en food-service activiteiten. Daarnaast spelen de lagere olieprijs en de deconsolidatie van Intrion een rol in het verhaal.

Conservatief standpunt blijft gehandhaafd

Colruyt is zelf traditioneel eerder conservatief wat de guidance betreft, maar de marktomstandigheden zijn in de distributiesector zeker niet verbeterd.

Eerder werd aangegeven dat het vierde kwartaal van vorig jaar boekjaar erg sterk was geweest, onder andere dankzij een gunstig kalendereffect.

Dit kan deels de verkopen in de periode april tot en met juni gekannibaliseerd hebben. Bovendien heeft het slechte weer het barbecueseizoen tot voor kort aan de grond gehouden. Leemans behoudt een conservatief standpunt, wat concreet neerkomt op een neutraal advies en een koersdoel van 33 euro.

Daarvan was 2 tot 3% afkomstig van de opening van nieuwe winkels, 1 tot 2% inflatie en 0,50 tot 1% van een betere volume-prijsverhouding. Marc Leemans van Bank Degroof rekent op een iets tragere groei bij de wholesale en food-service activiteiten. Daarnaast spelen de lagere olieprijs en de deconsolidatie van Intrion een rol in het verhaal. Conservatief standpunt blijft gehandhaafd Colruyt is zelf traditioneel eerder conservatief wat de guidance betreft, maar de marktomstandigheden zijn in de distributiesector zeker niet verbeterd. Eerder werd aangegeven dat het vierde kwartaal van vorig jaar boekjaar erg sterk was geweest, onder andere dankzij een gunstig kalendereffect. Dit kan deels de verkopen in de periode april tot en met juni gekannibaliseerd hebben. Bovendien heeft het slechte weer het barbecueseizoen tot voor kort aan de grond gehouden. Leemans behoudt een conservatief standpunt, wat concreet neerkomt op een neutraal advies en een koersdoel van 33 euro.