Die dollars zullen worden gekocht met de voorhanden zijnde valutareserves. Die reserves groeien maar aan, zodat de munten van de betrokken landen voor de beleggers als superveilig gaan worden beschouwd.

Mark Mobius, de bekende fondsbeheerder bij Templeton Asset Management,: "Ergens is er sprake van een vicieuze cirkel, waarvan de gevolgen niet goed ingeschat kunnen worden. De situatie moet in ieder geval op de voet worden gevolgd."

Momenteel wordt de inflow van kapitaal op de groeimarkten in evenwicht gehouden door beursintroducties en door kapitaalverhogingen.

Mobius roept echter op om waakzaamheid: "Er is een sneeuwbaleffect op de groeimarkten mogelijk. Op een bepaald moment gaat er steeds meer kapitaal naar steeds minder beschikbare activa op zoek. Maar dat gevaar ligt nog ver in de toekomst, op korte termijn zie ik geen risico's. De huidige hausse kan nog jarenlang blijven duren."

Die dollars zullen worden gekocht met de voorhanden zijnde valutareserves. Die reserves groeien maar aan, zodat de munten van de betrokken landen voor de beleggers als superveilig gaan worden beschouwd. Mark Mobius, de bekende fondsbeheerder bij Templeton Asset Management,: "Ergens is er sprake van een vicieuze cirkel, waarvan de gevolgen niet goed ingeschat kunnen worden. De situatie moet in ieder geval op de voet worden gevolgd." Momenteel wordt de inflow van kapitaal op de groeimarkten in evenwicht gehouden door beursintroducties en door kapitaalverhogingen. Mobius roept echter op om waakzaamheid: "Er is een sneeuwbaleffect op de groeimarkten mogelijk. Op een bepaald moment gaat er steeds meer kapitaal naar steeds minder beschikbare activa op zoek. Maar dat gevaar ligt nog ver in de toekomst, op korte termijn zie ik geen risico's. De huidige hausse kan nog jarenlang blijven duren."