Mobius is van mening dat de derivaten onverminderd als een zwaard van Damocles boven de financiële markten blijven hangen. Afgeleide producten kunnen het evenwicht op de financiële markten op eender willekeurig moment komen verstoren.

Mark Mobius: "Ik geloof in derivaten en maak er gebruik van, maar de risico's verbonden aan deze producten mogen niet worden onderschat. Het meeste gevaar gaat uit van de grote bedragen die er in de derivatenwereld omgaan. We praten over een bedrag van 600.000 miljard dollar, of 10 keer het wereldwijde Bruto Binnenlands Product. Maar er is ook goed nieuws: ik handhaaf mijn verwachting dat de eurocrisis tegen het midden van dit jaar zal opgelost zijn. Het zal nog wat tijd vergen, maar de kans is groot dat we deze zomer een heel ander beeld te zien gaan krijgen."

Mobius is van mening dat de derivaten onverminderd als een zwaard van Damocles boven de financiële markten blijven hangen. Afgeleide producten kunnen het evenwicht op de financiële markten op eender willekeurig moment komen verstoren. Mark Mobius: "Ik geloof in derivaten en maak er gebruik van, maar de risico's verbonden aan deze producten mogen niet worden onderschat. Het meeste gevaar gaat uit van de grote bedragen die er in de derivatenwereld omgaan. We praten over een bedrag van 600.000 miljard dollar, of 10 keer het wereldwijde Bruto Binnenlands Product. Maar er is ook goed nieuws: ik handhaaf mijn verwachting dat de eurocrisis tegen het midden van dit jaar zal opgelost zijn. Het zal nog wat tijd vergen, maar de kans is groot dat we deze zomer een heel ander beeld te zien gaan krijgen."