China heeft namelijk maatregelen doorgevoerd die de kredietverlening moeten inperken, onder andere door sommige banken te verplichten om hogere reserveratio's aan te houden.

Daardoor kunnen de banken minder kredieten toestaan en is er minder ruimte voor economische groei. Bedoeling van de Chinese overheid is om oververhitting van de economie en het vormen van zeepbellen in vastgoed en op de aandelenbeurs te verhinderen.

Een aantal Chinese banken zijn inmiddels al begonnen met het beperken van de kredietverstrekking. De vrees van de beleggers is dat een tragere economische groei in China niet zonder gevolgen voor de wereldeconomie gaat blijven. Die wereldeconomie is volgens het IMF al 'kwetsbaar'.

Volgens de bekende belegger Mark Mobius zijn de doorgevoerde maatregelen een goede zaak en moeten we er ons geen zorgen over maken. Hij blijft kan ook koper van Chinese banken.

Een vertraging van de groei van de Chinese economie is volgens Mobius geen slechte zaak. Het vermindert het gevaar voor oververhitting en remt ook het ontstaan van zeepbellen af.

China heeft namelijk maatregelen doorgevoerd die de kredietverlening moeten inperken, onder andere door sommige banken te verplichten om hogere reserveratio's aan te houden. Daardoor kunnen de banken minder kredieten toestaan en is er minder ruimte voor economische groei. Bedoeling van de Chinese overheid is om oververhitting van de economie en het vormen van zeepbellen in vastgoed en op de aandelenbeurs te verhinderen. Een aantal Chinese banken zijn inmiddels al begonnen met het beperken van de kredietverstrekking. De vrees van de beleggers is dat een tragere economische groei in China niet zonder gevolgen voor de wereldeconomie gaat blijven. Die wereldeconomie is volgens het IMF al 'kwetsbaar'. Volgens de bekende belegger Mark Mobius zijn de doorgevoerde maatregelen een goede zaak en moeten we er ons geen zorgen over maken. Hij blijft kan ook koper van Chinese banken. Een vertraging van de groei van de Chinese economie is volgens Mobius geen slechte zaak. Het vermindert het gevaar voor oververhitting en remt ook het ontstaan van zeepbellen af.