De executive chairman van Templeton Asset Management's Emerging Markets Group gelooft dat de Europese economie zich gaat herstellen.

Hij baseert zich op die veronderstelling op het feit dat in de groeimarkten veel geld ligt te wachten op een bestemming. Een groot deel van dat geld uit de emerging markets kan richting Europa vloeien zodra zou blijken dat de crisis in de eurozone over het hoogtepunt heen is.

Groeimarkten gaan het beter doen dan Europa

De Europese landen gaan voldoende mogelijkheden krijgen om activa aan een interessante prijs te verkopen. Mobius gelooft overigens dat de groeimarkten economisch gezien beter gaan presteren dan de landen uit de eurozone, dit ondanks een tijdelijke inzinking.

Hij verwacht voor dit jaar een gemiddelde groei met ongeveer 5%. Een groeivertraging in China hoeft eigenlijk niemand te verbazen, gezien de omvang van dit land. Anderzijds verwacht Mobius dat India de wereld nog in positieve zin zal verrassen door zijn economische prestaties.

De executive chairman van Templeton Asset Management's Emerging Markets Group gelooft dat de Europese economie zich gaat herstellen. Hij baseert zich op die veronderstelling op het feit dat in de groeimarkten veel geld ligt te wachten op een bestemming. Een groot deel van dat geld uit de emerging markets kan richting Europa vloeien zodra zou blijken dat de crisis in de eurozone over het hoogtepunt heen is. Groeimarkten gaan het beter doen dan Europa De Europese landen gaan voldoende mogelijkheden krijgen om activa aan een interessante prijs te verkopen. Mobius gelooft overigens dat de groeimarkten economisch gezien beter gaan presteren dan de landen uit de eurozone, dit ondanks een tijdelijke inzinking. Hij verwacht voor dit jaar een gemiddelde groei met ongeveer 5%. Een groeivertraging in China hoeft eigenlijk niemand te verbazen, gezien de omvang van dit land. Anderzijds verwacht Mobius dat India de wereld nog in positieve zin zal verrassen door zijn economische prestaties.