Betekent dit dat de problemen achter de rug zijn? Sommige analisten durven te denken van wel, met als belangrijkste boegbeeld van deze categorie de bekende belegger Mark Mobius van Templeton Emerging Markets Group.

Mark Mobius: "Het besef groeit dat de eurozone daadwerkelijk gaat overleven. Daarom wordt het mijn inziens steeds interessanter om in de regio te investeren, zeker in Oost-Europa. Er vinden momenteel overal hervormingen plaats en daar gaan we vanaf volgend jaar de vruchten van plukken. Het gevolg zal zijn dat de eurozone gesterkt uit de huidige crisis gaat komen. Steeds meer bedrijven in Europa worden overgenomen door beleggers uit China en het Midden-Oosten en deze overnamegolf gaat het herstel van de regio in een stroomversnelling brengen. Ik heb zojuist een rondreis door Oostenrijk en Roemenië achter de rug en was aangenaam verrast door wat ik daar zag. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar banken die grote belangen in Oost-Europa hebben."

Betekent dit dat de problemen achter de rug zijn? Sommige analisten durven te denken van wel, met als belangrijkste boegbeeld van deze categorie de bekende belegger Mark Mobius van Templeton Emerging Markets Group. Mark Mobius: "Het besef groeit dat de eurozone daadwerkelijk gaat overleven. Daarom wordt het mijn inziens steeds interessanter om in de regio te investeren, zeker in Oost-Europa. Er vinden momenteel overal hervormingen plaats en daar gaan we vanaf volgend jaar de vruchten van plukken. Het gevolg zal zijn dat de eurozone gesterkt uit de huidige crisis gaat komen. Steeds meer bedrijven in Europa worden overgenomen door beleggers uit China en het Midden-Oosten en deze overnamegolf gaat het herstel van de regio in een stroomversnelling brengen. Ik heb zojuist een rondreis door Oostenrijk en Roemenië achter de rug en was aangenaam verrast door wat ik daar zag. Mijn voorkeur gaat momenteel uit naar banken die grote belangen in Oost-Europa hebben."