Faber baseert zich vooral op de fundamentele factoren. De wereldeconomie herstelt in een veel hoger tempo dan we hadden durven te denken en daardoor stijgt de vraag naar ruwe olie.

In de geïndustrialiseerde landen stijgt de vraag naar olie eveneens, waarmee het voorbeeld van de emerging markets wordt gevolgd. Faber spreekt van een Goldilocks-scenario.

Zijn voorkeur voor olie- en energieaandelen heeft ook te maken met de verwachting dat de olieprijs vanwege de onrust in het Midden-Oosten slechts in beperkte mate gaat corrigeren. Zijn voorkeur gaat uit naar Chesapeake Energy.

Faber baseert zich vooral op de fundamentele factoren. De wereldeconomie herstelt in een veel hoger tempo dan we hadden durven te denken en daardoor stijgt de vraag naar ruwe olie. In de geïndustrialiseerde landen stijgt de vraag naar olie eveneens, waarmee het voorbeeld van de emerging markets wordt gevolgd. Faber spreekt van een Goldilocks-scenario. Zijn voorkeur voor olie- en energieaandelen heeft ook te maken met de verwachting dat de olieprijs vanwege de onrust in het Midden-Oosten slechts in beperkte mate gaat corrigeren. Zijn voorkeur gaat uit naar Chesapeake Energy.