Monti zet Merkel onder druk wat betreft het aanleggen van een beschermingsschuld om een verdere besmetting in de eurozone te voorkomen.

Het is volgens Monti duidelijk dat de strijd om de euro verloren is wanneer Spanje en Italië de toegang tot de financiële markten verliezen.

Op de Europese beurzen valt vandaag niet veel te beleven, de belangrijkste beursindices noteren dicht bij het slotniveau van gisteren.

De beleggers wachten op nieuwe impulsen, zonder dat meteen duidelijk is vanuit welke richting die moeten komen. Op de valutamarkten verzwakt de euro opnieuw.

Aegon keert interimdividend uit

Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aegon, gaf vanmorgen volgende toelichting op het kwartaalbericht:

"AEGON heeft in het tweede kwartaal onder moeilijke marktomstandigheden met een historisch lage rente, sterk beweeglijke markten en een wereldwijd stagnerende economische groei goede resultaten behaald. Onze kapitaalpositie is verder verbeterd en onze gezonde kasstromen maken de betaling van een interimdividend van 10 eurocent per gewoon aandeel mogelijk.

De winst in het tweede kwartaal is aanzienlijk beïnvloed door de tegemoetkoming in kosten aan onze klanten met een beleggingsverzekering in Nederland. Zoals wij op 31 mei hebben aangekondigd, leidt dit tot een eenmalige last van EUR 265 miljoen. Deze maatregel is belangrijk voor onze klanten, omdat hen hiermee duidelijkheid wordt geboden. Er is sprake van een aanhoudend sterke vraag naar onze producten en diensten, vooral in Amerika waar de verkoop van pensioenen en nieuwe mandaten voor vermogensbeheer tot aanzienlijk meer stortingen hebben geleid. Uit onze resultaten blijkt duidelijk dat we goede voortuitgang maken met de uitvoering van onze strategie en dat onze kostenbeheersing en ons risciomanagement de resultaten opleveren die we ervan hadden verwacht. We zijn verheugd dat onze klanten juist in deze onzekere tijden op ons vertrouwen voor hun financiële zekerheid. Wij willen onze klanten betrouwbare financiële oplossingen voor de lange termijn bieden en daarmee tegelijkertijd een voorspelbare groei in het resultaat van ons bedrijf realiseren."

Monti zet Merkel onder druk wat betreft het aanleggen van een beschermingsschuld om een verdere besmetting in de eurozone te voorkomen. Het is volgens Monti duidelijk dat de strijd om de euro verloren is wanneer Spanje en Italië de toegang tot de financiële markten verliezen. Op de Europese beurzen valt vandaag niet veel te beleven, de belangrijkste beursindices noteren dicht bij het slotniveau van gisteren. De beleggers wachten op nieuwe impulsen, zonder dat meteen duidelijk is vanuit welke richting die moeten komen. Op de valutamarkten verzwakt de euro opnieuw. Aegon keert interimdividend uit Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van Aegon, gaf vanmorgen volgende toelichting op het kwartaalbericht: "AEGON heeft in het tweede kwartaal onder moeilijke marktomstandigheden met een historisch lage rente, sterk beweeglijke markten en een wereldwijd stagnerende economische groei goede resultaten behaald. Onze kapitaalpositie is verder verbeterd en onze gezonde kasstromen maken de betaling van een interimdividend van 10 eurocent per gewoon aandeel mogelijk. De winst in het tweede kwartaal is aanzienlijk beïnvloed door de tegemoetkoming in kosten aan onze klanten met een beleggingsverzekering in Nederland. Zoals wij op 31 mei hebben aangekondigd, leidt dit tot een eenmalige last van EUR 265 miljoen. Deze maatregel is belangrijk voor onze klanten, omdat hen hiermee duidelijkheid wordt geboden. Er is sprake van een aanhoudend sterke vraag naar onze producten en diensten, vooral in Amerika waar de verkoop van pensioenen en nieuwe mandaten voor vermogensbeheer tot aanzienlijk meer stortingen hebben geleid. Uit onze resultaten blijkt duidelijk dat we goede voortuitgang maken met de uitvoering van onze strategie en dat onze kostenbeheersing en ons risciomanagement de resultaten opleveren die we ervan hadden verwacht. We zijn verheugd dat onze klanten juist in deze onzekere tijden op ons vertrouwen voor hun financiële zekerheid. Wij willen onze klanten betrouwbare financiële oplossingen voor de lange termijn bieden en daarmee tegelijkertijd een voorspelbare groei in het resultaat van ons bedrijf realiseren."