De Italiaanse premier Mario Monti denkt echter niet dat Italië snel op de ECB beroep zal moeten doen. Op het Ambrosetti forum aan het Comomeer verklaarde hij dat zijn land op schema zit om ergens in de loop van het volgend jaar opnieuw met economische groei zal kunnen aanknopen.

Belastingen en besparingen

In afwachting zal Monti zijn strategie van verhoging van de belastingen en de besparingen blijven verder zetten. Hierdoor moet het mogelijk worden om de begroting weer in evenwicht te krijgen en om de overheidsschulden (120% van het BBP) terug te dringen.

Monti probeert een verhoging van de BTW te vermijden, het is de bedoeling om op andere manieren meer inkomsten te verkrijgen. Ook een verhoging van de belastingen op sigaretten en alcohol wordt vermeden.

Monti wordt momenteel echter geconfronteerd met zware weerstand van de kant van de vakbonden, die een verhoging van de lasten en een versoepeling van de arbeidsmarkt niet zien zitten.

De Italiaanse premier Mario Monti denkt echter niet dat Italië snel op de ECB beroep zal moeten doen. Op het Ambrosetti forum aan het Comomeer verklaarde hij dat zijn land op schema zit om ergens in de loop van het volgend jaar opnieuw met economische groei zal kunnen aanknopen.Belastingen en besparingen In afwachting zal Monti zijn strategie van verhoging van de belastingen en de besparingen blijven verder zetten. Hierdoor moet het mogelijk worden om de begroting weer in evenwicht te krijgen en om de overheidsschulden (120% van het BBP) terug te dringen. Monti probeert een verhoging van de BTW te vermijden, het is de bedoeling om op andere manieren meer inkomsten te verkrijgen. Ook een verhoging van de belastingen op sigaretten en alcohol wordt vermeden. Monti wordt momenteel echter geconfronteerd met zware weerstand van de kant van de vakbonden, die een verhoging van de lasten en een versoepeling van de arbeidsmarkt niet zien zitten.