De twee grootste probleemlanden in de eurozone, Spanje en Italië, zagen de rendementen op hun obligaties fors dalen. Ook de beurzen van beide landen deden het opnieuw goed. Maar toch is het te vroeg om te stellen dat alles nu rozengeur en maneschijn is, want er is nog één donkere wolk aan de horizon.

Draghi is er niet in geslaagd om de Europese economie weer boven water te krijgen. Die economie zit nog steeds in zak en as en daar zal waarschijnlijk op korte of middellange termijn geen verandering in komen. Mario Draghi zit met een levensgroot probleem opgezadeld en veel hoop op een oplossing voor dat probleem is er niet.

De twee grootste probleemlanden in de eurozone, Spanje en Italië, zagen de rendementen op hun obligaties fors dalen. Ook de beurzen van beide landen deden het opnieuw goed. Maar toch is het te vroeg om te stellen dat alles nu rozengeur en maneschijn is, want er is nog één donkere wolk aan de horizon. Draghi is er niet in geslaagd om de Europese economie weer boven water te krijgen. Die economie zit nog steeds in zak en as en daar zal waarschijnlijk op korte of middellange termijn geen verandering in komen. Mario Draghi zit met een levensgroot probleem opgezadeld en veel hoop op een oplossing voor dat probleem is er niet.