De Europese Centrale Bank besliste vandaag zoals algemeen verwacht haar basisrente ongewijzigd te houden. Die basisrente bedraagt nu 0,75%. President van de ECB Mario Draghi bevestigde nogmaals te verwachten dat de inflatie dit jaar onder het niveau van 2% zal terugvallen.

Die inflatie bedroeg in december nog 2,20%. Mario Draghi ziet een straaltje licht aan de economische horizon, de economie in de eurozone zou in het eerste deel van dit jaar nog zwak blijven, maar vanaf de tweede helft mag een verbetering worden verwacht.

De Europese Centrale Bank besliste vandaag zoals algemeen verwacht haar basisrente ongewijzigd te houden. Die basisrente bedraagt nu 0,75%. President van de ECB Mario Draghi bevestigde nogmaals te verwachten dat de inflatie dit jaar onder het niveau van 2% zal terugvallen. Die inflatie bedroeg in december nog 2,20%. Mario Draghi ziet een straaltje licht aan de economische horizon, de economie in de eurozone zou in het eerste deel van dit jaar nog zwak blijven, maar vanaf de tweede helft mag een verbetering worden verwacht.