Volgens Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, kan de Europese economie in de tweede helft van volgend jaar herstellen.

Het consolideren van de begrotingen kan op korte termijn op de economie wegen, maar dat effect zal op langere termijn weggewerkt worden.

Draghi stelt dat Europa nog altijd niet uit de crisis is geraakt. Het is echter van levensbelang dat er op begrotingsvlak orde op zaken gesteld, alleen zo kunnen de vooruitzichten op langere termijn opnieuw verbeteren.

Draghi is overigens van mening dat de inspanningen op het vlak van besparingen verder moeten worden gezet.

Volgens Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, kan de Europese economie in de tweede helft van volgend jaar herstellen. Het consolideren van de begrotingen kan op korte termijn op de economie wegen, maar dat effect zal op langere termijn weggewerkt worden. Draghi stelt dat Europa nog altijd niet uit de crisis is geraakt. Het is echter van levensbelang dat er op begrotingsvlak orde op zaken gesteld, alleen zo kunnen de vooruitzichten op langere termijn opnieuw verbeteren. Draghi is overigens van mening dat de inspanningen op het vlak van besparingen verder moeten worden gezet.