Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente ongewijzigd gehouden 1%. Het is nu uitkijken naar de speech van ECB-voorzitter Mario Draghi die naar verwacht voor een wait-and-see aanpak kiezen. Het valt niet a priori uit te sluiten dat de centrale bank haar basisrente alsnog zal verlagen wanneer de economische omstandigheden dergelijke ingreep noodzakelijk zou maken.

Delhaize publiceert resultaten van bod aan obligatiehouders

Delhaize Groep kondigde vandaag de resultaten aan van haar bod gericht aan houders die ervoor in aanmerking komen om haar 5,625% senior obligaties met een looptijd tot 2014, plus de opgelopen en niet betaalde interesten en een premie vóór vervaldatum terug in te kopen tegen contanten.

Delhaize kondigde ook vandaag aan dat het de waardebepaling heeft afgerond voor 300 miljoen dollar aan senior obligaties verschuldigd in 2019. De nieuwe obligaties worden uitgegeven aan 99,807% van hun nominale waarde en keren een jaarlijkse coupon van 4,125% uit. De netto opbrengsten van deze uitgifte zullen deels gebruikt worden om het bod te financieren.

Ruim 191 miljoen euro in nominale waarde van de obligaties werden geldig te koop aangeboden ten gevolge van het bod. Delhaize Groep heeft de inkoop aanvaard van de obligaties aan een inkoopprijs van 108,079 per cent. De inkoopprijs, samen met de opgelopen interesten, zullen betaald worden aan de houders die ervoor in aanmerking komen, van wie de obligaties aanvaard werden voor inkoop op of rond 10 april 2012.

Na afloop van het bod, blijft een totale nominale waarde van bijna 309 miljoen euro van de obligaties uitstaan. Met dit bod wil Delhaize het looptijdprofiel van haar schulden beheren. Het bod werdt enkel buiten de Verenigde Staten aangeboden en geen enkel uitnodiging tot inkoop vanuit de Verenigde Staten is aanvaard geworden. Alle obligaties die door de groep zijn ingekocht ten gevolge van het bod, zullen worden geannuleerd en niet opnieuw worden uitgegeven of verkocht. De koers van Delhaize noteert ruim anderhalf procent lager.

Zoals verwacht heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente ongewijzigd gehouden 1%. Het is nu uitkijken naar de speech van ECB-voorzitter Mario Draghi die naar verwacht voor een wait-and-see aanpak kiezen. Het valt niet a priori uit te sluiten dat de centrale bank haar basisrente alsnog zal verlagen wanneer de economische omstandigheden dergelijke ingreep noodzakelijk zou maken. Delhaize publiceert resultaten van bod aan obligatiehouders Delhaize Groep kondigde vandaag de resultaten aan van haar bod gericht aan houders die ervoor in aanmerking komen om haar 5,625% senior obligaties met een looptijd tot 2014, plus de opgelopen en niet betaalde interesten en een premie vóór vervaldatum terug in te kopen tegen contanten. Delhaize kondigde ook vandaag aan dat het de waardebepaling heeft afgerond voor 300 miljoen dollar aan senior obligaties verschuldigd in 2019. De nieuwe obligaties worden uitgegeven aan 99,807% van hun nominale waarde en keren een jaarlijkse coupon van 4,125% uit. De netto opbrengsten van deze uitgifte zullen deels gebruikt worden om het bod te financieren. Ruim 191 miljoen euro in nominale waarde van de obligaties werden geldig te koop aangeboden ten gevolge van het bod. Delhaize Groep heeft de inkoop aanvaard van de obligaties aan een inkoopprijs van 108,079 per cent. De inkoopprijs, samen met de opgelopen interesten, zullen betaald worden aan de houders die ervoor in aanmerking komen, van wie de obligaties aanvaard werden voor inkoop op of rond 10 april 2012. Na afloop van het bod, blijft een totale nominale waarde van bijna 309 miljoen euro van de obligaties uitstaan. Met dit bod wil Delhaize het looptijdprofiel van haar schulden beheren. Het bod werdt enkel buiten de Verenigde Staten aangeboden en geen enkel uitnodiging tot inkoop vanuit de Verenigde Staten is aanvaard geworden. Alle obligaties die door de groep zijn ingekocht ten gevolge van het bod, zullen worden geannuleerd en niet opnieuw worden uitgegeven of verkocht. De koers van Delhaize noteert ruim anderhalf procent lager.