Deze magische woorden volstonden om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. Draghi bereikte zodoende zijn doel. De rendementen op obligaties uit de Europese periferie kelderden, de spreads met de kernlanden keerden terug naar min of meer normale niveaus.

Maar is daarmee orde op zaken gesteld? Patrick Artus, chief economist van investmentbank Natixis, waarschuwt dat het vertrouwen van de beleggers in Draghi misplaatst is. Mario Draghi zal een implosie van de Europese zeepbel niet kunnen verhinderen, vroeg of laat is die gedoemd om te imploderen.

Deze magische woorden volstonden om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. Draghi bereikte zodoende zijn doel. De rendementen op obligaties uit de Europese periferie kelderden, de spreads met de kernlanden keerden terug naar min of meer normale niveaus. Maar is daarmee orde op zaken gesteld? Patrick Artus, chief economist van investmentbank Natixis, waarschuwt dat het vertrouwen van de beleggers in Draghi misplaatst is. Mario Draghi zal een implosie van de Europese zeepbel niet kunnen verhinderen, vroeg of laat is die gedoemd om te imploderen.