Hij beloofde namelijk alles te zullen doen om de euro te redden. Die woorden alleen volstonden blijkbaar, want concrete actie heeft Draghi niet moeten ondernemen. Maar daarmee zijn alle problemen voor de Italiaan nog niet van de baan, want er is één probleem dat hem nachtmerries blijft bezorgen.

De banken blijken namelijk nog steeds niet bereid om kredieten te verstrekken. Meer zelfs: die bereidheid is teruggevallen tot een historisch recordniveau. In november is de kredietverstrekking door de banken aan de bedrijfswereld met 2,30% gedaald. De druk op de ECB om bijkomende acties te ondernemen, wordt zodoende onhoudbaar.

Hij beloofde namelijk alles te zullen doen om de euro te redden. Die woorden alleen volstonden blijkbaar, want concrete actie heeft Draghi niet moeten ondernemen. Maar daarmee zijn alle problemen voor de Italiaan nog niet van de baan, want er is één probleem dat hem nachtmerries blijft bezorgen. De banken blijken namelijk nog steeds niet bereid om kredieten te verstrekken. Meer zelfs: die bereidheid is teruggevallen tot een historisch recordniveau. In november is de kredietverstrekking door de banken aan de bedrijfswereld met 2,30% gedaald. De druk op de ECB om bijkomende acties te ondernemen, wordt zodoende onhoudbaar.