De economen waren nogal enthousiast over de verklaring die Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, gisteren na afloop van de meeting van die bank aflegde. Draghi minimaliseerde het inflatiegevaar door meer de nadruk te leggen op het deflatiegevaar.

Daardoor blijft de kans aanwezig dat de Europese Centrale Bank bij een volgende meeting haar basisrente zal verlagen. In feite verklaarde Draghi dat de economische activiteiten in de eurozone in de eerste helft van dit jaar zwak zullen blijven alvorens later dit jaar weer aan te trekken.

De economen waren nogal enthousiast over de verklaring die Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, gisteren na afloop van de meeting van die bank aflegde. Draghi minimaliseerde het inflatiegevaar door meer de nadruk te leggen op het deflatiegevaar. Daardoor blijft de kans aanwezig dat de Europese Centrale Bank bij een volgende meeting haar basisrente zal verlagen. In feite verklaarde Draghi dat de economische activiteiten in de eurozone in de eerste helft van dit jaar zwak zullen blijven alvorens later dit jaar weer aan te trekken.