Op uitzondering van Telenet sloten alle aandelen uit de BEL 20 in de plus, waarbij vooral KBC en AB-InBev stevige winsten lieten optekenen. De stijging van de beurskoersen ging gepaard met een stevige daling van de koers van de euro, die zelfs even terugviel onder 1,29 dollar.

Daarmee bevindt de koers van de euro zich tegenover de dollar op het laagste niveau voor de afgelopen vijf weken. Aanleiding voor de daling was de verklaring van FED-president Mario Draghi dat de rente in Europa nog lang laag zal blijven. De handel verliep overigens vrij rustig, wat ook te maken had met het feit dat in de VS wegens Independence Day niet werd gehandeld.

Op uitzondering van Telenet sloten alle aandelen uit de BEL 20 in de plus, waarbij vooral KBC en AB-InBev stevige winsten lieten optekenen. De stijging van de beurskoersen ging gepaard met een stevige daling van de koers van de euro, die zelfs even terugviel onder 1,29 dollar. Daarmee bevindt de koers van de euro zich tegenover de dollar op het laagste niveau voor de afgelopen vijf weken. Aanleiding voor de daling was de verklaring van FED-president Mario Draghi dat de rente in Europa nog lang laag zal blijven. De handel verliep overigens vrij rustig, wat ook te maken had met het feit dat in de VS wegens Independence Day niet werd gehandeld.