In Brussel is Umicore het kneusje, de zwakke vooruitzichten wegen op de koers van het aandeel. De koers opende vanmorgen ruim 5% in het rood.

De aandacht van de beleggers gaat echter vooral ook uit naar de meeting van twee centrale banken, want zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank hebben vandaag een meeting gepland. Een wijziging in de monetaire politiek wordt in geen van beide gevallen verwacht.

Wel zal ECB-voorzitter Mario Draghi worden gepolst naar zijn voornemens om iets te doen aan de stijging van de koers van de euro.

Wanneer Draghi niet het juiste antwoord geeft, kan dit de koers van de euro verder naar omhoog duwen. Dit zou uiteraard bijzonder slecht nieuws voor de Europese economie zijn.

In Brussel is Umicore het kneusje, de zwakke vooruitzichten wegen op de koers van het aandeel. De koers opende vanmorgen ruim 5% in het rood. De aandacht van de beleggers gaat echter vooral ook uit naar de meeting van twee centrale banken, want zowel de Bank of England als de Europese Centrale Bank hebben vandaag een meeting gepland. Een wijziging in de monetaire politiek wordt in geen van beide gevallen verwacht. Wel zal ECB-voorzitter Mario Draghi worden gepolst naar zijn voornemens om iets te doen aan de stijging van de koers van de euro. Wanneer Draghi niet het juiste antwoord geeft, kan dit de koers van de euro verder naar omhoog duwen. Dit zou uiteraard bijzonder slecht nieuws voor de Europese economie zijn.