Ook in Europa stegen de obligatiekoersen, het rendement op de 10-jarige Belgische staatsobligatie viel vorige week terug onder 1,90%. Er is wel degelijk een reden voor de stijging van de obligatiekoersen: de financiële markten nemen een voorsprong op de maatregelen die de Europese Centrale Bank verwacht wordt op 5 juni aan te kondigen.

Mario Draghi kan de obligatiemarkten zwaar teleurstellen, want gezien de hooggespannen verwachtingen is er heel wat ruimte voor teleurstelling. Sommige economen waarschuwen nu al dat de ECB veel minder zal doen dan algemeen van haar wordt verwacht.

Ook in Europa stegen de obligatiekoersen, het rendement op de 10-jarige Belgische staatsobligatie viel vorige week terug onder 1,90%. Er is wel degelijk een reden voor de stijging van de obligatiekoersen: de financiële markten nemen een voorsprong op de maatregelen die de Europese Centrale Bank verwacht wordt op 5 juni aan te kondigen. Mario Draghi kan de obligatiemarkten zwaar teleurstellen, want gezien de hooggespannen verwachtingen is er heel wat ruimte voor teleurstelling. Sommige economen waarschuwen nu al dat de ECB veel minder zal doen dan algemeen van haar wordt verwacht.