Ook wat betreft de te dure euro en de te lage inflatie denkt de ECB er volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management er onderuit te raken zonder daadwerkelijk iets te hoeven ondernemen. Maar het valt te betwijfelen of dat zal lukken.

Mario Draghi is namelijk ditmaal een stap te ver gegaan, hij zal weinig anders kunnen dan met concrete maatregelen te komen. Die zullen waarschijnlijk in juni aangekondigd worden, tenzij de macro-economische indicatoren in de komende weken sterk zouden verbeteren.

Ook wat betreft de te dure euro en de te lage inflatie denkt de ECB er volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management er onderuit te raken zonder daadwerkelijk iets te hoeven ondernemen. Maar het valt te betwijfelen of dat zal lukken. Mario Draghi is namelijk ditmaal een stap te ver gegaan, hij zal weinig anders kunnen dan met concrete maatregelen te komen. Die zullen waarschijnlijk in juni aangekondigd worden, tenzij de macro-economische indicatoren in de komende weken sterk zouden verbeteren.