Mario Draghi is echter de Wizard of Oz niet, wel integendeel. Hij gedraagt zich wel op dezelfde manier door dure woorden te spreken in de hoop dat die zullen nazinderen en uiteindelijk toch enig effect zullen sorteren. Dat effect zou op de eerste plaats een stijging van de inflatie moeten worden.

De ECB gelooft dat de inflatie zal stijgen van de huidige veel te lage 0,50% tot ongeveer 1,40% in 2016 en dit ondanks het feit dat het team economen van de centrale bank onlangs de inflatievooruitzichten voor de komende drie jaar naar beneden heeft herzien. De meeste analisten zijn van mening dat Draghi ditmaal niet zal kunnen volstaan met woorden alleen, die zullen door daden begeleid moeten worden.

Mario Draghi is echter de Wizard of Oz niet, wel integendeel. Hij gedraagt zich wel op dezelfde manier door dure woorden te spreken in de hoop dat die zullen nazinderen en uiteindelijk toch enig effect zullen sorteren. Dat effect zou op de eerste plaats een stijging van de inflatie moeten worden. De ECB gelooft dat de inflatie zal stijgen van de huidige veel te lage 0,50% tot ongeveer 1,40% in 2016 en dit ondanks het feit dat het team economen van de centrale bank onlangs de inflatievooruitzichten voor de komende drie jaar naar beneden heeft herzien. De meeste analisten zijn van mening dat Draghi ditmaal niet zal kunnen volstaan met woorden alleen, die zullen door daden begeleid moeten worden.