Hij herhaalde opnieuw dat de ECB unaniem akkoord was om onconventionele maatregelen te nemen om de te lage inflatie te bestrijden. Maar blijkbaar was het nog te vroeg om tot actie over te gaan, want in de praktijk gebeurde er nogmaals niets. Maar dat spelletje kan Draghi niet eeuwig blijven volhouden.

Blijkbaar rekent hij op een herhaling van zijn huzarenstukje van enkele jaren geleden, toen hij er in slaagde om de euro te redden door woorden zonder daden. Maar ditmaal zullen de financiële woorden niet langer meer slikken: Mario Draghi is bijna gedwongen om in juni te handelen. Gebeurt dit niet, dan kan de koers van de euro helemaal door het dak vliegen.

Hij herhaalde opnieuw dat de ECB unaniem akkoord was om onconventionele maatregelen te nemen om de te lage inflatie te bestrijden. Maar blijkbaar was het nog te vroeg om tot actie over te gaan, want in de praktijk gebeurde er nogmaals niets. Maar dat spelletje kan Draghi niet eeuwig blijven volhouden. Blijkbaar rekent hij op een herhaling van zijn huzarenstukje van enkele jaren geleden, toen hij er in slaagde om de euro te redden door woorden zonder daden. Maar ditmaal zullen de financiële woorden niet langer meer slikken: Mario Draghi is bijna gedwongen om in juni te handelen. Gebeurt dit niet, dan kan de koers van de euro helemaal door het dak vliegen.